Biträdande rektor/utvecklingsledare för maskin- och förarutbildningar

Biträdande rektor/utvecklingsledare för maskin- och förarutbildningar

YRKE: BITRÄDANDE REKTOR
31 januari 2018
Heltid, Tillsvidare
Fast månads- vecko- eller timlön 

Om dig

Vi vill att du har en lämplig utbildning i grunden gärna inom något av de aktuella branschområdena samt vidare någon form av pedagogisk skolning t ex yrkeslärare, rektorsutbildning eller liknande. Branschrelaterad högskoleutbildning är meriterande t ex mot skogsmästare, jägmästare eller anläggningsingenjör. Vi vill att du har yrkeserfarenhet som skolledare och/eller lärare. Du är väl insatt i gymnasieskolans styrdokument och har god vana att tillämpa dessa. Vi ser gärna att du har branscherfarenhet inom något av de aktuella områdena. Det är också en fördel om du har erfarenhet som arbetsledare/chef med resultatansvar. När det gäller dina personliga egenskaper och kompetens behöver du ha en mycket välutvecklad förmåga att leda och att möta människor. Du behöver ha ett moget och engagerande ledarskap, vara en god administratör samt ha en god förmåga att skapa struktur och leda projekt och utvecklingsprocesser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att skapa goda relationer både internt och externt.

Din profil

Utbildning

Eftergymnasial utbildning två år eller längre:

Språk

Svenska:

Arbetslivserfarenhet

Biträdande rektor:2-4 års erfarenhet

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som biträdande rektor och utvecklingsledare är att leda och driva förarklustrets utbildningar till att bli Sveriges bästa. Du ansvarar för personal, ekonomi, drift och verksamhet inom området, sätter upp mål och ser till att de blir förverkligade. Utbildningsområdet består av tre branschsegment: skogliga maskinförare (Naturbruksprogrammet), lastbilsförare med specialisering mot skogs- och miljötransporter (Fordons och transportprogrammet) samt anläggningsmaskinförare (Bygg- och anläggningsprogrammet). Ditt uppdrag är att tillsammans med medarbetarna göra dessa utbildningar till de mest välutvecklade och attraktiva inom sina områden, samt att vara drivande och resultatinriktad när det gäller utbildningsklustrets marknadsföring och kontaktnät. Du är även en viktig del i skolans ledningsgrupp och bidrar till den övergripande utvecklingen av verksamheten och skolan. I rollen som biträdande rektor ingår att du tar ett tydligt ansvar för det pedagogiska ledarskapet och utvecklingen av både medarbetare och arbetslag. Ditt uppdrag är att ge drivkraft åt processer och garantera en struktur som stöttar lärarnas utveckling av undervisningen och utbildningarna. Du arbetar med kollegialt lärande och utgår från forskning och beprövad erfarenhet. Du kommer även att leda skolans arbetsmiljöarbete och sköter både yttre och inre kontakter inom det området. Du håller i skyddskommittén samt sköter planering, genomförande och utvärdering av rutiner och insatser inom området.

Övrigt

Anställningsvillkor

Provanställning tillämpas Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsplats

Älvdalen

Är du intresserad av att arbeta på en Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Landstinget Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium, yrkeshögskola och uppdragsutbildningar inom skog, transport och maskin samt naturturism och industri.

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Anneli Gunnars, Rektor registrator@alvdalen.com

Företagets adress

Buskoviusvägen 7 Älvdalen

Postadress

ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM AB
BOX 54
79622 ÄLVDALEN

Telefonnummer

0251597000

Sök jobbet senast 31 januari 2018

Ansök så snart som möjligt då vi påbörjar rekryteringsprocessen löpande.

Ange referens ÄUC 1/18.

Arbetsgivaren vill att du skickar din ansökan via mejl till: registrator@alvdalen.com