Dalamästerskapen i Ung företagsamhet 30 mars

Torsdag 30 mars är det dags för Dalamästerskapen i UF i Falun. I år har Älvdalens Utbildningscentrum tre utställande/tävlande företag. Oskar Öhman med företaget Kavelgris Älvdalen UF vann Älvdalens uttagning och tävlar i kategorin Årets UF-företag. I kategorin Årets monter hittar vi Jerry Lönnbert, Frida Sjödén och Patrik Lindvall med företaget Rostlös UF. I kategorin Årets hantverk tävlar företaget Eldkorg UF.

Alla elever som ska prova på att driva ett UF-företag under läsåret 17-18 kommer också att åka och besöka Dalamästerskapen. Det är drygt 80 elever från skolan som dels kommer att ha möjlighet att gå runt och titta på alla utställande/tävlande företag som kommer från olika skolor runt om i Dalarna, dels delta på en inspirationsföreläsning med äventyraren och entreprenören Aron Andersson, en av Sveriges bästa föreläsare.

Inspirationsföreläsningen utlovar mycket skratt, användbara verktyg och många insikter, och eleverna får ta del av Arons erfarenhet av att maximera sin potential och nå sina mål, oavsett hinder. Förutom Arons gripande historia kommer eleverna att få hans bästa framgångsstrategier för att våga sätta upp höga mål och uppnå dem. Arons unika erfarenhet som professionell äventyrare har gett honom insikter om vikten av laganda och hur mental inställning kan göra hela skillnaden. Inte bara för att nå målet, utan också för att kunna njuta av resan på vägen dit.

Här kan du läsa om årets lokala UF-final i Älvdalen