Digital skolutvecklare – pedagogik och IKT

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och driva vår skolas digitala utveckling? Det här jobbet passar för dig som både gillar att arbeta strategiskt som processledare, men också att praktiskt vara en del i verksamheten och att handleda och lösa problem. Digitalisering hos oss är inte avgränsat ett it-projekt utan ett förändringsprojekt där ledarskap och kollegialt lärande är viktiga framgångsfaktorer. Som vi ser det handlar digitalisering om att förändra arbetssätt där datorer och teknik ingår. Syftet är alltid att främja kunskapsutveckling och likvärdighet.

I arbetsuppgifterna ingår bl att hålla i utvecklingsprocesser med fokus på digitalisering, pedagogisk utveckling och undervisningskvalitet i samarbete med lärare, skolledning m.fl. Vidare ingår att samordna digitala verktyg som används inom undervisningen, att vara administratör samt att utbilda och coacha pedagogisk personal. Lärare ska t ex kunna bolla och få vägledning vad gäller undervisningsupplägg i vår lärplattform Canvas. Tjänsten innebär kostnadsställesansvar för digitala verktyg, exempelvis datorer, kringutrustning och programvara. Här ingår t ex inköp, introduktion för elever och personal samt vidare huvudansvar för support och helpdeskarbete.

Kvalifikationer

Vi ser att du har utbildning inom pedagogik och mycket god kompetens inom IT. Det kan t ex vara lärarutbildning med IT-påbyggnad eller IT-utbildning med pedagogisk påbyggnad. Du ska ha erfarenhet inom skola, undervisning och IT, gärna även ledarerfarenhet. Du vet vad det innebär att utgå från forskning och beprövad erfarenhet när du lägger upp ditt arbete, samt har kunskap inom olika modeller för kollegialt lärande. Vi ser en bakgrund som IKT-pedagog, lärare, IT-utbildare eller motsvarande som lämplig.

Tjänsten kräver att du är mycket bra på att administrera och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort krävs.

Du har hög pedagogisk förmåga och är bra på att lyssna in och få dina medmänniskor att inspireras och vilja utvecklas. Du har förmåga att kommunicera tekniska koncept till personer med varierande teknisk/digital kompetens. Vidare har du ett mycket gott ordningssinne och kan kartlägga, analysera, skapa struktur och jobba proaktivt, samt även fånga upp behov, ge bra service och vara öppen och lösningsinriktad. Du lätt för att samarbeta och bygga upp kontakter både inom och utanför organisationen. Du är pigg, nyfiken, kommunikativ och trygg med att ta dig an utmaningar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansök senast 14 januari.

Läs hela annonsen och sök tjänsten:

https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/26914367