Föreståndare till internat, kök och lokalvård

Tjänsten omfattar ansvar för ekonomi, verksamhet och personal. I det löpande ingår ett aktivt arbete med elever på skolans internat, samverkan med föräldrar, boendefrågor och inre miljö samt service, kvalitetsfrågor och ett nära samarbete med elevhälsan, lärare och medarbetare. Du kommer att vara lagledare för internatets; kökets samt lokalvårdens arbetslag och ditt uppdrag är att tillsammans med medarbetarna utveckla sammanhållning och rutiner så att verksamheten utvecklas och stärks. Det ekonomiska och administrativa ansvaret omfattar planering, genomförande och uppföljning av budget; hantera inköp; sköta kostabonnemang, inackorderingsavtal, in- och utflyttning, dimensioneringsfrågor mm. Inom arbetsledning och medarbetarutveckling ingår bl a personalscheman, medarbetarsamtal och rekrytering. Arbetslaget har ansvar för verksamhetsutveckling mot målen och i detta sammanhang har föreståndaren rollen som lagledare som håller i strukturen och samordnar lagens arbete.

Kvalifikationer

Utbildning inom arbetsledning, pedagogik eller service (t ex inom hotell, barn och fritid). Högskoleutbildning är meriterande ( t ex beteendevetenskap, personalvetenskap, pedagogik). Du ska ha erfarenhet av personalansvar, arbetsledning och ekonomi samt från arbete med ungdomar. Vi ser att en bakgrund som lärare, föreståndare eller annan motsvarande position är lämplig.

Tjänsten kräver också att du har mycket god digital kompetens och kan administrera samt uttrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort krävs.

Ditt ledarskap är klokt, du har fingertoppskänsla och är bra på att driva förändringsarbetet som skapar framtidstro och engagemang. Du är lagledaren som har förmåga att inspirera och få kollegorna att växa. Du har ett mycket gott ordningssinne, är smidig, serviceinriktad och kommunikativ. Vidare har du lätt för att samarbeta och bygga upp kontakter både inom och utanför organisationen. Vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens.

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Läs mer på www.alvdalen.com

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare

Se hela annonsen och sök tjänsten här.