Har du ett intresse för maskiner och vill köra grävmaskin eller hjullastare? Hos oss får du jobba praktiskt och träna mycket körning.

Under utbildningen

Att arbeta som maskinförare är ett fritt och självständigt arbete. Det är också ett yrke med precision vilket gör att du måste vara skicklig på att hantera maskinen. Vi använder oss av simulatorer i undervisningen där du har chans att träna upp din skicklighet och snabbhet innan du går över på riktiga anläggningsmaskiner.

Du kommer få undervisning inom de fordon som är kopplade till byggen och anläggningsarbeten, exempelvis grävmaskin och hjullastare. I utbildningen ingår även service och underhåll på maskinerna. Andra ämnen är olika typer av anläggningsmaterial och deras egenskaper, olika typer av verktyg och maskiner, arbetsmetoder och olika marktekniker samt trafikkunskap.

Utbildningen ger dig möjlighet till grundläggande behörighet till högskolan.

På alla gymnasieprogram läser man svenska, engelska, matematik, historia, religionskunskap, idrott och hälsa, naturkunskap och samhällskunskap. Följande kurser ingår i olika omfattning beroende på vilka val du gör.

I arbetslivet

Jobbet handlar till största delen om markarbeten som schakt- och materialförflyttning inom väg- och ledningsarbeten. Här är du med om att skapa något bestående – det kan handla om nya motorvägar eller skogsbilvägar, förberedelser för att bygga tunnlar och broar eller lägga grunden för ett nytt bostadsområde.

Mer information

Ansökningskod

BAANL

Utbildningen startar

19 augusti, gäller åk1.

Program

Bygg- och anläggningsprogrammet

Inriktning

Anläggningsfordon

forarutbildning@alvdalen.com

Mer information

Ange din mejladress nedan så hör vi av oss med mer information om utbildningen.

Skicka katalog och informationsbrev


x