Vill du jobba professionellt inom äventyrsturism?
Äventyr passar dig som gillar forsränning, MTB, skidåkning, kajakpaddling och fjällvandring. När du är färdig kan du bland annat jobba som forsränningsguide och skidlärare.

Under utbildningen

Äventyrsgymnasiet ger dig inspiration, kunskap och verktyg för att börja jobba och utvecklas som både människa och äventyrare i fjäll och skog. Du lära dig orientering, läsa av väder-prognoser och sätta upp tält i kallaste vintern och djupaste skogen. Möjlighet finns att läsa till skidlärare steg 1 och 2 och till havskajakledare.
Som forsränningsguide blir du certifierad enligt transportstyrelsen, du lär dig läran om strömmande vatten och att läsa forsar och att manövrera en båt full med gäster. I klassrummet läser du om värdskap och företagande.

På alla gymnasieprogram läser man svenska, engelska, matematik, historia, religionskunskap, idrott och hälsa, naturkunskap och samhällskunskap. Följande kurser ingår i olika omfattning beroende på vilka val du gör.

I arbetslivet

Som utbildad äventyrsguide har du möjlighet att arbeta som forsränningsguide, skidinstruktör, kajakinstruktör, aktivitetsguide, naturguide och skoterguide.

Mer information

Ansökningskod

NBSKOÄVE

Utbildningen startar

Ansök före 14 februari 2020

Program

Naturbruksprogrammet

Inriktning

Skog – Naturturism

cecilia.kihlman@alvdalen.com

Mer information

Ange din mejladress nedan så hör vi av oss med mer information om utbildningen.

Skicka katalog och informationsbrev


x