Vill du lära dig allt om olika svetsmetoder? Utbildningen ger dig behörighet att jobba både i Sverige och internationellt.

Under utbildningen

Att vara svetsare passar dig som gillar att arbeta praktiskt med att tillverka, reparera och bedöma svetsfogens kvalitet. Förutom att du lär dig flera olika svetsmetoder, får du lära dig att läsa ritningar och använda olika mättekniker. Utbildningen varvas med praktiska övningar och teori som gör dig skicklig inom hantverket.

Inom de teoretiska ämnena lär du dig bland annat om materialkunskap, förståelse för svetsmetoder och du får kunskap om arbetsmiljö och olika säkerhetsföreskrifter.

Utbildningen är godkänd av Svetskommissionen vilket innebär att vi uppfyller International Institute of Weldings krav på lärare, utrustning och kvalitetssystem med kvalitetssäkring enligt riktlinjer som godkänts av mer än 30 länder. Mer om svetsmetoderna kan du läsa på Svetskommissionens hemsida www.svets.se.

Utbildningen ger dig möjlighet till grundläggande behörighet till högskolan.

I arbetslivet

Som svetsare är några av dina arbetsuppgifter tillverkning, montering och reparation. Du kan jobba inom branscher som jobbar med stålkonstruktioner vid byggen, järnvägsräls, skogsmaskiner, bilar, fartyg och stålmaster.

Ansök till programmet

Ansökningskod

INSVE

Utbildningen startar

21 augusti

Program

Industritekniska programmet

Inriktning

Svetsteknik

jonny.hahlin@alvdalen.com

Vill du veta mer?

Ange din mejladress nedan så hör vi av oss med mer information om utbildningen.


x