Är du självständig, noggrann och vill köra maskin i en flexibel framtidsbransch? Eller vill du plugga vidare och bli skogsmästare?
Hos oss lär du dig allt om modernt skogsbruk, skogsskötsel och skogen. Allt för att du ska bli proffs.

Under utbildningen

Skogsmaskinförare är ett självständigt arbete ute i skog och mark.
Behovet av utbildad och kunnig personal i Sverige är stort. Tidigare elever har fått anställning direkt efter gymnasiet eller startat eget företag inom skogsbranschen.

Som elev på Skogsgymnasiet har du tillgång till vårt stora och välutvecklade simulatorcenter och våra egna övningsområden, allt för att du ska kunna öva och bli bäst.

Att studera på Skogsgymnasiet innebär att du lär dig grunderna inom modernt skogsbruk.  En stor del av utbildningen ägnas åt maskinkörning, både i simulatorns värld och ute i skogen för övning med skotare, skördare och kran. Här övar du upp tekniken och snabbheten för att sedan bli så bra som möjligt både på APL och i ditt framtida jobb.  Du får även grundläggande kunskaper i reparation.
I utbildningen ingår UF, (Ung Företagsamhet), du lär dig grunderna i eget företagande, som gör att du kan starta eget företag direkt efter utbildningen.

Efter att basen i utbildningen är gjord i åk1 så väljer du sedan utgång inför åk2 där du fördjupar dig inom skogsmaskiner eller så väljer du utgången mot vidarestudier.

Utgång Vidarestudier

Väljer du utgången vidarestudier så läser du kurser som ger dig  allmän behörighet och det som krävs för att söka till skogliga högskoleutbildningar såsom skogsmästarprogrammet..

Utgång Skogsmaskiner Specialisering

Passar dig som fort vill ut i jobb, du kan jobba som skotarförare, skördarförare, med markberedning, röjning och självklart starta eget.

På alla gymnasieprogram läser man svenska, engelska, matematik, historia, religionskunskap, idrott och hälsa, naturkunskap och samhällskunskap. Följande kurser ingår i olika omfattning beroende på vilka val du gör.

Utbildningen ger dig möjlighet till grundläggande behörighet till högskolan.

I arbetslivet

En skogsmaskinförare är ofta anställd på olika skogsbolag, skogsägarföreningar eller av organisationer som äger skog. Många arbetar på Skogsstyrelsen eller på skogsbolag som Sveaskog, Stora Enso och Siljan Skog.

Mer information

Ansökningskod

NBSKOSKO

Utbildningen startar

Ansök före 14 februari 2020

Program

Naturbruksprogrammet

Inriktning

Skog

forarutbildning@alvdalen.com

Mer information

Ange din mejladress nedan så hör vi av oss med mer information om utbildningen.

Skicka katalog och informationsbrev


x