Yrkesintroduktion på naturbruksprogram är för dig som inte är behörig till gymnasiet, och som saknar de betyg som krävs för programinriktat val. Det är en personligt anpassad yrkesutbildning. Hos oss går du tillsammans med en klass på naturbruksprogrammet, men du har en anpassad studieplan.

Under utbildningen

Lär dig ett yrke inom naturbruk

Beroende på vilka högstadiebetyg som du har med dig eller saknar, kan du antingen plugga mot målet att bli behörig till gymnasiet, eller så kan målet vara att lära dig så mycket som möjligt om yrket under de tre åren.

Skillnaden mellan programinriktat val och yrkesintroduktion

Upplägget är personligt anpassat och det kan se olika ut för olika elever. Yrkesintroduktion leder först och främst inte till gymnasieexamen, som programinriktat val gör, utan till att gå tre år på en utbildning och förbereda sig för att kunna jobba. I en del fall läser elever ikapp gymnasiebehörigheten och tar gymnasieexamen. En del elever på yrkesintroduktion läser färre kurser. Då får man med sig ett så kallat gymnasieintyg efter utbildningen, istället för examen.

Så söker du

Du ska kontakta vår SYV innan du söker, för att se om vi kan erbjuda yrkesintroduktion utifrån dina behov och intressen. Sedan söker du via gymnasieantagningen i ditt hemlän:

  • Yrkesintroduktion naturbruksprogram. Ansökningskod: IMYNB

Kontakta vår studievägledare på syv@alvdalen.com,
0251-59 70 14.

Mer information

Ansökningskod

Se "Under utbildningen"

Sista ansökningsdag

Program

Se "Under utbildningen"

Inriktning

Se "Under utbildningen"

syv@alvdalen.com

Vill du veta mer om utbildningen? Ange din mejladress nedan så hör vi av oss.

via mejl inför t ex öppet hus och gymnasievalet.

Jag godkänner att Älvdalens Utbildningscentrum AB lagrar och behandlar mina personuppgifter enligt GDPR i integritetspolicyn.


x