Kurator på yrkesgymnasium 50%

Elevhälsans fokus är främjande och förebyggande arbete för att ge eleverna goda möjligheter att lyckas med sina studier utifrån sina förutsättningar. Nu behöver vårt drivna elevhälsoteam förstärkas med en kurator på 50%. Vi ser gärna att du som söker är positiv och engagerad, tycker om att samarbeta, har lätt för att kommunicera och skapa relationer, ser möjligheter och vill bidra till utveckling av elevhälsoteamet och verksamheten. Du är lyhörd och uppmärksam på elevernas behov för att skapa en bra skolmiljö.

Arbetsuppgifter:

Som kurator ingår du i vårt engagerade elevhälsoteam där du deltar aktivt i arbetet för hälsofrämjande skolutveckling. Att samverka med övrig personal i skola och internat är en viktigt del av arbetet. Du utreder ärenden och deltar i elevhälsokonferenser.

Vi vet att många elever drar sig för att söka upp kuratorn. Därför ingår det viss arbetstid, någon kväll i veckan, på skolans internat. Här skapas ett bra tillfälle för elever och kurator att få en relation vilket gör att fler elever tar hjälp av kuratorn när det behövs.

I ditt arbete kommer du bland annat att:

· Vara en viktig del av skolans elevhälsoteam

· Arbeta med elever både enskilt och i grupp

· Arbeta förebyggande i syfte att stärka eleverna psykiska hälsa och skapa en god social miljö

· Ha stödjande och motiverande samtal med enskilda elever och eventuellt med elevens vårdnadshavare

· Vara del i värdegrundsarbetet och samverka med skolans personal och elever i arbetet med skolans likabehandlingsplan

· Vara tillgänglig för rådgivning och konsultation

· Utreda ärenden samt bereda, planera och genomföra åtgärder i nära samarbete med elev och vårdnadshavare

· Medverka på elevhälsokonferenser

· Vara en aktiv del av skolans drogförebyggande arbete

· Utföra vissa administrativa uppgifter, t.ex. dokumentation och mötesprotokoll

· Förebygga, utreda och åtgärda kränkande behandling

· Samverka externt med socialtjänst, ungdomsmottagning, polis, BRÅ etc.

· Ha viss kvällstjänst på internatet

Kvalifikationer:

Vi söker Dig med socionomexamen, eller som har annan likvärdig utbildning. Du har kunskap om socialtjänstlagen samt relevant kunskap om den lagstiftning som reglerar skolans verksamhet. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att skapa förtroendefulla relationer med eleverna. Du har också god förmåga och erfarenhet av att samverka med vårdnadshavare, personal och externa kontakter. Du kan arbeta självständigt och strukturerat, har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift liksom god förmåga att hålla i utredningar inom skolans område. Erfarenhet av arbete som kurator är en merit. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi kallar löpande till intervju så skicka in ditt CV med personligt brev redan idag.

Giltigt utdrag ur polisens belastningsregister lämnas.

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Landstinget Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske.

Vi tillämpar provanställning

Kontakt

Fia Staffan
Rektor
Tel 070 253 56 72