Lärare inom Bygg och Anläggning

Vill du vara med och utbilda nästa generation inom bygg och anläggningsbranschen?

Vi söker dig som har goda teoretiska och praktiska kunskaper inom bygg och anläggning och som gärna vill dela med dig av ditt kunnande till framtidens kollegor inom anläggningsbranschen. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling.

Vi söker nu en person som kommer att undervisa i både teoretiska och praktiska momenten inom bygg och anläggning.

Som lärare på gymnasiet behöver du ha god förmåga att strukturera ditt arbete, skapa sammanhållning och bra samarbetsklimat i elevgrupperna. Det är viktigt att du är lyhörd för elevernas behov, förutsättningar och erfarenheter. Tillsammans med elever och kollegor och i samarbete med anläggningsbranschen driver du utvecklingen framåt i utbildningen. Älvdalens Utbildningscentrum driver flera spännande utvecklingsprojekt.

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som yrkeslärare på kommer du att undervisa i kurser som exempelvis bygg och anläggning, anläggningsförare. I tjänsten ingår det att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet enskilt och tillsammans i arbetslaget. På vår utbildning är det en naturlig del att utveckla och bedriva undervisning med hjälp av simulatorer vilket innebär att du som lärare knyter ihop teori och praktik i dina övningar.

Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter. I din roll har du ett viktigt uppdrag att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

Då vi som skola har ett nära samarbete med branschen är det självklart att du arbetar för att skapa och underhålla goda branschkontakter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med en ansökan!

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske.

Provanställning tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag är den 24/5 2021, men skicka din ansökan på registrator@alvdalen.com så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

Kontakt

  • Anna-Karin Alm Hjort
    Biträdande rektor
    0251-597002