Lärare inom skogsbruk på jaktgymnasiet

Uppdraget som lärare inom skogsbruk på Jaktgymnasiet bygger på att du har mycket god kompetens och erfarenhet inom skogsbrukssektorn och behärskar området i både teori och praktik. Vi vill att du har utbildningsbevis för motorsågskort A+B eftersom det är en betydande del i uppdraget. Det är meriterande om du har lärarbehörighet, erfarenhet av att arbeta som lärare i gymnasiet eller annan erfarenhet av utbildning eller ungdomsverksamhet.

Om jobbet

Vill du vara med och utbilda nästa generation inom skog- & jaktbranschen?

På jaktgymnasiet läser eleverna jakt och viltvård samt skogliga kurser som ger kompetens att arbeta inom viltvård, jaktturism, skogsbruk (skogsvårdare, skotarförare/viss maskinkörning) eget företagande eller läsa vidare mot skogsmästare, skogstekniker, viltmästare eller annan högskoleutbildning.

Vi söker dig som har goda teoretiska och praktiska kunskaper inom skogsbruk/skogsproduktion och som gärna vill dela med dig av ditt kunnande till framtidens kollegor inom skog- och jaktbranschen. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling.

Vi söker nu en person som kommer att undervisa i både teoretiska och praktiska moment inom framför allt skogsbruk. Undervisning i motor- och röjmotorsåg utgör en betydande del av uppdraget, men undervisning i jaktliga ämnen kan bli aktuellt beroende på kompetens och behov.

Som lärare på gymnasiet behöver du ha god förmåga att strukturera ditt arbete, skapa sammanhållning och bra samarbetsklimat i elevgrupperna. Det är viktigt att du är lyhörd för elevernas behov, förutsättningar och erfarenheter. Tillsammans med elever och kollegor och i samarbete med skogsbranschen driver du utbildningen framåt. Älvdalens Utbildningscentrum är del i flera spännande utvecklingsprojekt inom jakt och skogsbruk.

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som yrkeslärare på Jaktgymnasiet kommer du att undervisa i kurser som exempelvis motor- och röjmotorsåg, skogsskötsel och virkeslära. I tjänsten ingår det att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet enskilt och tillsammans i arbetslaget.

Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter. I din roll har du ett viktigt uppdrag att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

Då vi som skola har ett nära samarbete med branschen är det självklart att du arbetar för att skapa och underhålla goda branschkontakter.

Vi ser gärna att du som sökande har ett etablerat nätverk inom skogsbranschen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med en ansökan!

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Läs mer på www.alvdalen.com

Provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

Om anställningen
Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Kontakt
Cecilia Kihlman
Biträdande rektor
070-3637691