Lärare inom skogsbruk

ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM AB

Lärare i gymnasiet – yrkesämnen
Kommun: Älvdalen 

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Vanlig anställning

Antal jobb: 1

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet

Meriterande

Lärare i gymnasiet – yrkesämnen – 1-2 års erfarenhet

Utbildning

Meriterande

Eftergymnasial utbildning inom Lantbruk, trädgård, skog och fiske

Körkort

B

Om jobbet

Vill du vara med och utbilda nästa generation inom skogsbranschen?

Vi söker dig som har goda teoretiska och praktiska kunskaper inom skogsbruk/skogproduktion och som gärna vill dela med dig av ditt kunnande till framtidens kollegor inom skogsbranschen. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling.

Vi söker nu en person som i första hand kommer att undervisa i de teoretiska momenten och som har goda kunskaper inom exempelvis skogsskötsel och virkeslära.

Som lärare på gymnasiet behöver du ha god förmåga att strukturera ditt arbete, skapa sammanhållning och bra samarbetsklimat i elevgrupperna. Det är viktigt att du är lyhörd för elevernas behov, förutsättningar och erfarenheter. Tillsammans med elever och kollegor och i samarbete med skogsbranschen driver du utvecklingen framåt i utbildningen. Älvdalens Utbildningscentrum är del flera spännande utvecklingsprojekt inom skog och skogsbruk.

 

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som yrkeslärare på Naturbruksprogrammet kommer du att undervisa i kurser som exempelvis skogsskötsel, virkeslära och marken och växternas biologi. I tjänsten ingår det att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet enskilt och tillsammans i arbetslaget. Inom den skogliga utbildningen är det en naturlig del att utveckla och bedriva undervisning med hjälp av simulatorer vilket innebär att du som lärare knyter ihop teori och praktik i dina övningar.

Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter. I din roll har du ett viktigt uppdrag att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

Då vi som skola har ett nära samarbete med branschen är det självklart att du arbetar för att skapa och underhålla goda branschkontakter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med en ansökan!

 

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Läs mer på www.alvdalen.com

 

Provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 24/1 2021, men skicka din ansökan på registrator@alvdalen.com  så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

 

 

 

Om anställningen

Lön

Fast månads- vecko- eller timlön

Arbetsplats

Arbetsplatsen ligger i kommunen Älvdalen i Dalarnas län

Arbetsgivaren

Älvdalens Utbildningscentrum AB

Se företagsprofil

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Anneli Gunnars

VD/Skolchef

0251-597003

Frågor kan även mailas till: registrator@alvdalen.com 

 

Sista ansökningsdag

Den 24/1 2021