Skolans anläggningar

Vår skola har en exklusiv lärmiljö som är pålitlig och ger varje elev rätt förutsättningar i form av kunnig personal, bra material, utrustning, maskiner och övningar.

Vi är ett stort kompetenscentrum för förarutbildningar då vi samlat alla tunga sektorer inom skog, transport och anläggningsmaskiner på vår skola. Du har fantastiska möjligheter som elev att vara i en miljö med maskiner, tunga fordon, verkstadslokaler och väldig många simulatorer. På skolan finns ett av världens största simulatorcenter för maskinförarutbildningar. Utomhus har vi en avancerad körplan där alla maskinförarutbildningar kan träna, som komplement till riktiga avverkningar, körningar och grävarbeten. Du kommer att ha roligt samtidigt som du utvecklas!

Älvdalens Utbildningscentrum är ett begrepp inom svensk naturturism då skolan legat i spets och drivit utveckling under många år. För utbildningar inom jakt, fiske och äventyr är Älvdalen ett av de bästa områdena man kan tänka sig. In på knuten finns några av Sveriges bästa fiskevatten, massor med jaktmark, ett av Sveriges bästa områden för klipp- och isklättring samt skidområden för både längd och alpint. Vår skolgård är också en arena i sig med terrängbanor och viltområden. Den gemenskap och utveckling du blir del i här är svår att hitta på andra ställen!

Kom och upplev våra olika utbildningsanläggningar! Skicka in din intresseanmälan så hör vi av oss.