Yrkeslärare på Fiskegymnasiet

Vill du vara med och utbilda framtidens stjärnor inom Fisketurismbranschen?

På Fiskegymnasiet läser eleverna bl. a naturturism, fiske- och vattenvård, servicekunskap, terrängtransporter, entreprenörskap och media- och kommunikation som är omväxlande praktiskt och teoretiskt. Det här ger eleverna kompetens att arbeta inom olika branscher/aktiviteter såsom fiskeguide, detaljhandel inom fiske, fiske- och vattenvård.

Vi söker dig som har goda teoretiska och praktiska kunskaper inom exempelvis fiske- och vattenvård, entreprenörskap, naturturism, fisketurism, sportfiske eller närliggande och som gärna vill dela med dig av ditt kunnande till framtidens kollegor inom fiske- och turismbranschen. Du har kunskaper inom friluftsliv och mycket god vana att arbeta ute i naturen och att genomföra aktiviteter med grupper. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling av en av Sveriges viktigaste näringar, nämligen besöksnäringen.

Vi söker nu en person som kommer att undervisa i både teoretiska och praktiska moment inom yrkesämnen såsom exempelvis naturturism, fiske- och vattenvård och aktiviteter- och upplevelser.

Som lärare på gymnasiet behöver du ha god förmåga att strukturera ditt arbete, skapa sammanhållning och bra samarbetsklimat i elevgrupperna. Det är viktigt att du är lyhörd för elevernas behov, förutsättningar och erfarenheter. Tillsammans med elever och kollegor och i samarbete med turismbranschen driver du utbildningen framåt.

Dina arbetsuppgifter

I tjänsten ingår det att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet enskilt och tillsammans i arbetslaget.

Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter. I din roll har du ett viktigt uppdrag att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

Då vi som skola har ett nära samarbete med branschen är det självklart att du arbetar för att skapa och underhålla goda branschkontakter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med en ansökan

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Läs mer på www.alvdalen.com

Provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 9/5 – 2021, men skicka din ansökan på registrator@alvdalen.com så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

Krav

Lärarbehörighet.

Saknar du rätt behörigheter för tjänsten är du välkommen att höra av dig för vidare dialog.

Meriterande

Eftergymnasial utbildning inom turism/besöksnäringen, sportfiske, media- och kommunikation

Tillträde 11/8-2021 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Cecilia Kihlman
Biträdande rektor
070-3637691