Yrkeslärare till gymnasiets Fordon och transportprogram

SÖK JOBBET SENAST: 29 juni 2018
ANSTÄLLNINGSFORM: Heltid, Tillsvidare
ANTAL PLATSER: 2

Om dig

Kvalifikationer:

Du har erfarenhet och behörighet som yrkeslärare. Du har gedigen yrkeserfarenhet inom fordonsteknik och är väl förtrogen med transportbranschen. Vi fäster stor vikt vid din pedagogiska förmåga samt sociala kompetens i relationen med elever och medarbetare. Du är också strukturerad och duktig på att administrera och dokumentera. Vi vill  att du är utvecklingsorienterad och drivande med mod och förmåga att omsätta idéer till praktik. 

Din profil

Utbildning

MERITERANDE

  • Pedagogik och lärarutbildning
  • Gymnasial utbildning

Körkort

  •  BE
  •  CE

Arbetslivserfarenhet

MERITERANDE

  • Lärare i gymnasiet:1-2 års erfarenhet

Dina arbetsuppgifter

Du är lärare på fordons- och transportprogrammets olika delar som bland annat omfattar fordonsteknik, transportteknik, fordonskombinationer, krankörning samt transportbranschens villkor. Det ingår övningskörning med både personbil, tung lastbil med släp och skogstransporter.  I viss omfattning kan även kvällstjänstgöring med fritidsklubb mot fordonsunderhåll förekomma. Du är delaktig i planering, utveckling och genomförande av utbildningen och som gymnasielärare leder du elevernas lärande samt följer upp och dokumenterar kunskapsutvecklingen. I mentorskapet ingår även föräldrakontakter samt samverkan med elevhälsan. Du ingår i ett arbetslag och utbildningen genomförs på ett ämnesintegrerat sätt, varför din samarbetsförmåga är mycket viktig.

Övrigt

Anställningsvillkor

  • Provanställning tillämpas
  • Tillträde enligt överenskommelse meriterade lärarexamen, lärarlegitimation 

Om oss

Är du intresserad av att arbeta på en Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Landstinget Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium, yrkeshögskola och uppdragsutbildningar inom skog, transport och maskin samt naturturism och industri.  Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Läs mer på www.alvdalen.com   

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Anna-Karin Alm Hjort, Biträdande rektor
070-5088810

Fackliga kontaktpersoner

Stephan Erixon-Knagg, Kontaktperson Lärarnas Riksförbund
stephan.erixon@alvdalen.com

Lisa Jonasson, Kontaktperson lärarförbundet
lararforbundet@alvdalen.lararforbundet.se

Företagets adress

Buskoviusvägen 7, Älvdalen

Postadress

ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM AB
BOX 54
79622 ÄLVDALEN

Telefonnummer

0251597000

E-post

registrator@alvdalen.com

Sök jobbet senast den 29 juni 2018

Ansök så snart som möjligt då vi påbörjar rekryteringsprocessen löpande. 

Ange referens: ÄUC 10/18
Skicka din ansökan via mejl till: registrator@alvdalen.com