Yrkeslärare till gymnasiets Fordon och transportprogram

Kvalifikationer

Om jobbet

Om dig

Kvalifikationer: Du har erfarenhet och behörighet som yrkeslärare eller annan erfarenhet som pedagog samt gedigen yrkeserfarenhet från transportbranschen med goda yrkeskunskaper inom skogstransporter. Du är socialt kompetent och visar god pedagogisk förmåga i relationen med elever och medarbetare. Vi sätter stor vikt vid samarbetsförmåga och elevfokus och där du i ditt arbetssätt är utvecklingsorienterad och drivande. Du kan planera och bedriva teoretisk samt praktisk utbildning. Du är strukturerad och duktig på att administrera och dokumentera.

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som yrkeslärare på fordons- och transportprogrammets kommer du att undervisa i kurser som exempelvis Yrkestrafik, Maskinell godshantering, Godstrafik och Fordonskombinationer-godstransport. Du utbildar även inom skogstransporter. Det ingår övningskörning med både personbil, tung lastbil med släp och skogstransporter. I viss omfattning kan även kvällstjänstgöring med fritidsklubb mot fordonsunderhåll förekomma.

I tjänsten ingår det att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet enskilt och tillsammans i arbetslaget.

Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter. I din roll har du ett viktigt uppdrag att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

Du ingår i ett arbetslag och utbildningen genomförs på ett ämnesintegrerat sätt, varför din samarbetsförmåga är mycket viktig.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Läs mer på www.alvdalen.com

Provanställning tillämpas.Tillträde enligt överenskommelse.

Lämna din ansökan så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

Sök jobbet

Ange referens Ange referens: ÄUC 5/20 i din ansökan.

Ansök via mejl

Mejla din ansökan till

Kontakt