Yrkeslärare till Naturbruksprogrammet Skog, inriktning skogsmaskinförare

Lärare i gymnasiet – yrkesämnen

Kvalifikationer

Om jobbet

Om dig

Kvalifikationer: Du har gedigen yrkeserfarenhet inom skogsbranschen. Som gymnasielärare vill vi helst att du har erfarenhet och behörighet som yrkeslärare. Vidare behöver du ha en mycket god förmåga att leda arbetet, skapa sammanhållning och bra samarbetsklimat i elevgrupperna. Vi fäster stor vikt vid din pedagogiska förmåga samt sociala kompetens i relationen med elever och medarbetare. Du har god samarbetsförmåga och ska kunna bidra till arbetslagets utveckling samt att du är strukturerad och duktig på att administrera och dokumentera.

Vi vill också att du är utvecklingsorienterad och drivande med mod och förmåga att omsätta idéer till praktik.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är att vara ansvarig och undervisande lärare inom ämnen och kurser som ingår i inriktningen skog.

Du ansvarar för planering, genomförande och utveckling av utbildningen samt att skapa och underhålla goda branschkontakter.

Som gymnasielärare leder du elevernas lärande samt följer upp och dokumenterar kunskapsutvecklingen. Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter.

Du samarbetar och bidrar till arbetslagets utveckling där man delar på arbetsuppgifter och tillsammans skapar en stimulerande arbetsmiljö med kollegialt lärande.

Tillsammans med kollegor driver du utvecklingsprocesser och ett systematiskt kvalitetsarbete mot uppsatta mål.

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Landstinget Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium, yrkeshögskola och uppdragsutbildningar inom skog, transport och maskin samt naturturism och industri. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Läs mer på www.alvdalen.com

Provanställning tillämpas.Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

Om anställningen