Fritidsledare 50%

Vi söker dig som vill ha ett roligt, omväxlande och viktigt jobb i att stötta våra ungdomar på internatet. Våra elever i åk 1 bor till största del på internatet (ca 90 platser). Internatets mål är att eleverna ska trivas och må bra för att lyckas med sina studier. Som fritidsledare är du en vuxen förebild för eleverna. Du behöver ha goda ledaregenskaper och en flexibel inställning. Fritidsledarna skapar trygghet genom att umgås med ungdomarna t.ex. fika tillsammans, spela pingis eller spel, sitta och snacka och jobba för att ungdomarna har det bra under sin tid på vårt internat. En viktig del av arbetet är att informera ungdomarna om regler som gäller och att hjälpa eleverna att efterleva dem. Du tycker om att arbeta med ungdomar och har lätt för att skapa goda relationer. Som person är du lugn, trygg och tydlig. Du klarar av att på ett vänligt men tydligt sätt ställa krav och sätta ramar. Samtidigt kan du lyssna, ge tröst och stötta elever både socialt och pedagogiskt.

Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med trygghet och engagemang i gruppen och möter varje elev utifrån dennes behov och förutsättningar.

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter i ditt dagliga arbete kommer du bland annat att:

– Ingå i ett arbetslag där du på ett positivt sätt samarbetar och bidrar till arbetslagets utveckling och delar på arbetsuppgifter.

– Tillsammans med dina kollegor organisera, planera och utveckla fritidsverksamheten.

– Tillsammans med dina kollegor arbeta för att skapa en lugn och trygg tillvaro på internatet.

– Planera och genomföra olika aktiviteter med eleverna, såsom innebandy, quiz, filmkvällar, matlagning mm.

– Hjälpa eleverna att själva planera och genomföra aktiviteter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Om oss

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Landstinget Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske.

Läs mer på www.alvdalen.com

Krav
Gymnasieexamen inom barn och fritid eller motsvarande
B-körkort

Meriterande
Fritidsledarutbildning
Pedagogisk utbildning och erfarenhet
Erfarenhet av att jobba med ungdomar

Provanställning tillämpas.

Rekryteringsprocessen pågår löpande.

Saknar du rätt behörigheter för tjänsten är du välkommen att höra av dig för vidare dialog.

Tillträde 210811 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 30/4 2021, men skicka din ansökan på registrator@alvdalen.com så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

Kontakt

Lotta Mases
Internatföreståndare
0251-597033
Fia Staffan
Rektor
0251-597015