Gymnasielärare i SO-ämnen

Vi söker dig som i första hand är legitimerad lärare inom So-ämnena historia, religion, samhällskunskap, med passion för att utveckla och engagera eleven tillsammans med dina kollegor mot uppsatta mål. Som pedagog har du en medveten tanke kring din roll och ditt ledarskap. Du arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och med ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med trygghet och engagemang i gruppen och möter varje elev utifrån dennes behov och förutsättningar. Självklart ser vi att du är väl förtrogen med ett formativt arbetssätt, dokumenterar resultat och informerar eleven och vårdnadshavaren om hur individens inlärning fortskrider. Du gillar utmaningar, har ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och vill bidra till utveckling av verksamheten.

KRAV

Lärarbehörighet

Kompetenser

MERITERANDE

Lärarexamen med yrkeserfarenhet

Ytterligare ämneskompetens förutom SO-ämnen

Lärarlegitimation

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter i ditt dagliga arbete kommer du bland annat att:

– På ett positivt sätt bidra och forma skolans utveckling av undervisningen i So-ämnen på våra yrkesprogram.

– Ingå i ett arbetslag där du ska samarbeta och bidra till arbetslagets utveckling där man delar på arbetsuppgifter. Tillsammans skapar man en stimulerande arbetsmiljö med kollegialt lärande.

– Tillsammans med dina kollegor organisera, planera och utveckla undervisningen, med stort fokus på ett ämnesintegrerat arbetssätt.

– Tillsammans med dina kollegor bygga upp undervisningen kopplat till skolans lärplattform Canvas.

– Driva ett gott mentorskap gentemot eleven och ansvara för information till kollegor och vårdnadshavare.

– Driva utvecklingsprocesser och tillsammans med kollegor ansvara för strategisk

planering av verksamheten mot uppsatta mål med uppföljning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske.

Provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Om ansökan

Sista ansökningsdag är den 23/5 2021, men skicka din ansökan på registrator@alvdalen.com så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande. Saknar du rätt behörigheter för tjänsten är du välkommen att höra av dig för vidare dialog.

Kontakt

  • Cecilia Kihlman
    Biträdande rektor
    Tel 070-3637691