Har du ett intresse för maskiner och vill köra grävmaskin eller hjullastare? Hos oss får du jobba praktiskt och träna mycket körning.

Under utbildningen

Att arbeta som maskinförare är ett fritt och självständigt arbete. Det är också ett yrke med precision vilket gör att du måste vara skicklig på att hantera maskinerna.

Som elev på Bygg- och Maskingymnasiet har du tillgång till vårt stora och välutvecklade simulatorcenter. Du övar både i de riktiga maskinerna på skolans övningsplan och i simulatorer. Allt för att du ska bli skicklig och snabb.

Du får undervisning inom de fordon som är kopplade till byggen och anläggningsarbeten, exempelvis grävmaskin och hjullastare. I utbildningen ingår även service och underhåll på maskinerna. Du lär dig också om olika typer av anläggningsmaterial och deras egenskaper, olika typer av verktyg och maskiner, arbetsmetoder och olika marktekniker.

Utbildningen ger dig möjlighet till grundläggande behörighet till högskolan.

På alla gymnasieprogram läser man svenska, engelska, matematik, historia, religionskunskap, idrott och hälsa, naturkunskap och samhällskunskap. Följande kurser ingår i olika omfattning beroende på vilka val du gör.

I arbetslivet

Jobbet handlar till största delen om markarbeten som schakt- och materialförflyttning inom väg- och ledningsarbeten. Här är du med om att skapa något bestående – det kan handla om nya motorvägar eller skogsbilvägar, förberedelser för att bygga tunnlar och broar eller lägga grunden för ett nytt bostadsområde.

Mer information

Ansökningskod

BAANL

Sista ansökningsdag

Program

Bygg- och anläggningsprogrammet

Inriktning

Anläggningsfordon

forarutbildning@alvdalen.com

Vill du veta mer om utbildningen? Ange din mejladress nedan så hör vi av oss.

via mejl inför t ex öppet hus och gymnasievalet.

Jag godkänner att Älvdalens Utbildningscentrum AB lagrar och behandlar mina personuppgifter enligt GDPR i integritetspolicyn.


x