Programinriktat val riktar sig till dig som inte är behörig till gymnasiet, men nästan. Målet är att bli behörig. Du läser in det högstadieämne som du har kvar (matte eller engelska), samtidigt som du börjar på naturbruksprogrammet.

Under utbildningen

Börja naturbruksprogrammet och läs ikapp

På Älvdalens Utbildningscentrum börjar du direkt på samma program som du har som mål att bli antagen till. Inför hösten 2023 kan du söka programinriktat val till Skogsgymnasiet och Fiskegymnasiet. Ämnen som du kan läsa in hos oss är matte eller engelska. Så fort du är ikapp med betyget du saknar, blir du automatiskt antagen och kan sikta mot gymnasieexamen.

Vem kan söka?

För att vara behörig till programinriktat val behöver du ha vissa betyg, bl a svenska. Läs mer här. Om du saknar det, kan du istället söka yrkesintroduktion.

Så söker du

Du söker på samma sätt som till nationella program, genom gymnasieantagningen i ditt hemlän. Vi erbjuder programinriktat val inom följande program:

  • Naturbruksprogrammet: Skogsgymnasiet. Ansökningskod: IMVNBSKO
  • Naturbruksprogrammet: Fiskegymnasiet. Ansökningskod: IMVNBFISK

Vill du veta mer? Kontakta vår studievägledare på syv@alvdalen.com, 0251-59 70 14.

Mer information

Ansökningskod

Se "Under utbildningen"

Sista ansökningsdag

Program

Se "Under utbildningen"

Inriktning

Se "Under utbildningen"

syv@alvdalen.com

Vill du veta mer om utbildningen? Ange din mejladress nedan så hör vi av oss.

via mejl inför t ex öppet hus och gymnasievalet.

Jag godkänner att Älvdalens Utbildningscentrum AB lagrar och behandlar mina personuppgifter enligt GDPR i integritetspolicyn.


x