Är fiske ditt största intresse? Hos oss får du spendera större del av lektionstiden ute vid sjöar och vattendrag, året om.

Under utbildningen

Utbildningen Sportfiske är för dig som tycker att fiske roligt och spännande och som vill arbeta inom naturturismbranschen med sportfiske, fiskevård, turism och eget företagande.

Det är en treårig utbildning med ett stort fokus på sportfiske i olika former, med fokus på flugfiske. Skolan har välutbildade lärare och jobbar tillsammans med branschen, vilket gör att utbildningen håller en hög kvalité och ger dig dagsfärska kunskaper i många olika ämnen och fisketekniker. Detta varvas med bla turismkunskap, ledarskap, guidekunskap och biologi.

På alla gymnasieprogram läser man svenska, engelska, matematik, historia, religionskunskap, idrott och hälsa, naturkunskap och samhällskunskap. Följande kurser ingår i olika omfattning beroende på vilka val du gör.

Utbildningen ger dig möjlighet till grundläggande behörighet till högskolan.

I arbetslivet

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som fiskeguide, naturguide, vattenvårdare, i sportfiskeaffärer eller som egen företagare.

cecilia.kihlman@alvdalen.com

Mer information

Ange din mejladress nedan så hör vi av oss med mer information om utbildningen.

Skicka katalog och informationsbrev


x