IKT-pedagog

Tjänsten omfattar ansvar för ekonomi, planering, internutbildning och utveckling. IKT-pedagogen samordnar digitala verktyg som används inom undervisningen, är administratör och utbildar och coachar pedagogisk personal. Lärare ska t ex kunna få bolla och få vägledning vad gäller undervisningsupplägg i Canvas. IKT-pedagogen samarbetar med lärare och skolledning och koordinerar utvecklingsprocesser med fokus på den pedagogiska utvecklingen. Tjänsten innebär kostnadsställesansvar för datorer (och kringutrustning) för personal och elever. Här ingår t ex inköp, introduktion samt vidare huvudansvar för support och helpdeskarbete.

Kvalifikationer

Utbildning inom pedagogik och IT, t ex lärarutbildning med IT-påbyggnad eller IT-utbildning med pedagogisk påbyggnad. Du ska ha erfarenhet inom skola och IT. Du ska ha arbetat med människor och vara bra på det. Du har förmåga att kommunicera tekniska koncept till personer med varierande teknisk/digital kompetens. Vi ser att en bakgrund som IKT-pedagog, lärare, IT-utbildare eller motsvarande som lämplig.

Tjänsten kräver att du är mycket bra på att administrera och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort krävs.

Du har mycket hög pedagogisk förmåga och är proffs på att lyssna in och få dina medmänniskor att inspireras och vilja utvecklas. Du har ett mycket gott ordningssinne och kan kartlägga, analysera, skapa struktur och jobba proaktivt, samt även fånga upp behov, ge bra service och vara öppen och lösningsinriktad. Du lätt för att samarbeta och bygga upp kontakter både inom och utanför organisationen. Du är pigg, nyfiken, kommunikativ och trygg med att ta dig an utmaningar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Läs mer på www.alvdalen.com

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare