Kurator

SÖK JOBBET SENAST:21 juni 2018
ANSTÄLLNINGSFORM:Heltid, Tillsvidare

Om dig

Vi söker Dig med socionomexamen, eller som har annan likvärdig utbildning. Du har kunskap om socialtjänstlagen samt relevant kunskap om den lagstiftning som reglerar skolans verksamhet. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att skapa förtroendefulla relationer med eleverna. Du har också god förmåga och erfarenhet av att samverka med vårdnadshavare, personal och externa kontakter. Du kan arbeta självständigt och strukturerat, och har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete som kurator är en merit. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Din profil

Utbildning

MERITERANDE

  • Socialt arbete och omsorg
  • Eftergymnasial utbildning två år eller längre

Kompetenser

MERITERANDE

  •  Socionomexamen

Körkort

  •  B

Arbetslivserfarenhet

MERITERANDE

  • Skolkurator:1-2 års erfarenhet
  • Socionom:1-2 års erfarenhet

Dina arbetsuppgifter

Som kurator ingår du i elevhälsoteamet där uppdraget är att vara en aktiv del i arbetet för hälsofrämjande skolutveckling. Att förbereda, boka och aktivt delta på elevhälsokonferenser hör till dina arbetsuppgifter. Du utreder ärenden enligt skollagen samt bereder, planerar och genomför åtgärder i nära samarbete med elev, vårdnadshavare och övriga berörda, samt sköter kontakter med sociala myndigheter och andra organ vid behov. Du samverkar med socialtjänst, ungdomsmottagning, polis etc. Ett viktigt uppdrag för dig är att förebygga, utreda och åtgärda kränkande behandling och att arbeta förebyggande i syfte att stärka eleverna psykiska hälsa och skapa en god social miljö. Värdegrundsarbetet är centralt för skolan och du är drivande i det tillsammans med skolans personal bl. a. i arbetet med skolans likabehandlingsplan. Arbete med elever både enskilt och i grupp ingår i arbetsuppgifterna. Du har stödjande och motiverande samtal med enskilda elever och kontakt med elevers vårdnadshavare. Du är delaktig i arbetet med att skapa en bra skolmiljö, är lyhörd för elevens behov samt uppmärksammar och utreder orsaker till ohälsa. Du samverkar också med övrig personal i skola och internat och är tillgänglig för rådgivning och konsultation. I tjänsten ingår viss tjänstgöring på internatboendet kvällstid och eventuellt helgtjänst vid behov. 

Övrigt

Anställningsvillkor

  • Vi tillämpar provanställning

Om oss

 Är du intresserad av att arbeta på en Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Landstinget Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium, yrkeshögskola och uppdragsutbildningar inom skog, transport och maskin samt naturturism och industri.  Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske.

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Anneli Gunnars, Rektor/VD
registrator@alvdalen.com
070-3822800

Fia Staffan, Biträdande rektor
070 253 56 72

Företagets adress

Buskoviusvägen 7, ÄLVDALEN

Postadress

ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM AB
BOX 54
79622 ÄLVDALEN

Telefonnummer

0251-597000

E-post

registrator@alvdalen.com

Sök jobbet senast 21 juni 2018

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Ange referens ÄUC 9/18.

Skicka din ansökan via mejl till: registrator@alvdalen.com