Gymnasielärare inom skogsbruk och maskinkörning

Vi söker dig som har goda teoretiska och praktiska kunskaper inom skogsbruk/skogproduktion och som gärna vill dela med dig av ditt kunnande till framtidens kollegor inom skogsbranschen. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling.

Vi söker nu en person som kommer att undervisa i teoretiska och praktiska momenten och som har goda kunskaper inom praktisk avverkningsteknik och tillämpad natur- och miljöhänsyn och virkestillredning. Goda kunskaper om service och reparationer av skogsmaskiner och annan utrustning som hör till utbildningen. Vi arbetar i framkant för att utveckla utbildningssystem inom skogsutbildning. Vårt simulatorcentrum är ett viktigt nav i denna utveckling. Du som söker ska vara teknik och dataintresserad för att vara en del av denna utveckling. Du är bra på att hålla dig uppdaterad inom teknik, arbetsmetoder och övriga nyheter i branschen.

Som lärare på gymnasiet behöver du ha god förmåga att strukturera ditt arbete, skapa sammanhållning och bra samarbetsklimat i elevgrupperna. Det är viktigt att du är lyhörd för elevernas behov, förutsättningar och erfarenheter. Tillsammans med elever och kollegor och i samarbete med skogsbranschen driver du utvecklingen framåt i utbildningen. Älvdalens Utbildningscentrum är del flera spännande utvecklingsprojekt inom skog och skogsbruk.

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som yrkeslärare på Naturbruksprogrammet kommer du att undervisa i kurser som exempelvis mångbruk av skog, terrängtransporter, virkestransporter med skotare och avverkningsmaskiner. I tjänsten ingår det att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet enskilt och tillsammans i arbetslaget. Inom den skogliga utbildningen är det en naturlig del att utveckla och bedriva undervisning med hjälp av simulatorer vilket innebär att du som lärare knyter ihop teori och praktik i dina övningar.

Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter. I din roll har du ett viktigt uppdrag att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

Då vi som skola har ett nära samarbete med branschen är det självklart att du arbetar för att skapa och underhålla goda branschkontakter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med en ansökan!

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske.

Provanställning tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelse

Krav

Lärarbehörighet

Eftergymnasial utbildning inom skog/skogsbruk

Körkort B

Saknar du rätt behörighet för tjänsten är du välkommen att höra av dig för vidare dialog.

Meriterande

Lärare i gymnasiet – yrkesämnen 1 -2 års erfarenhet

Goda kunskaper i moderna IT-system inom skogsteknik och avverkning.

Motorsågskort

 

Sista ansökningsdag är den 24/5 2021, men skicka din ansökan på registrator@alvdalen.com så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

Kontakt

  • Anna-Karin Alm Hjort
    Biträdande rektor
    0251-597002