Lärare Transportgymnasiet

Vill du vara med och utbilda nästa generation inom fordons- och transportbranschen?

Vi söker dig som både har goda teoretiska och praktiska kunskaper inom fordons- och transportbranschen och som vill dela med dig av dem till framtidens kollegor. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling.

Vi söker nu en person som kommer att undervisa i både teoretiska och praktiska moment inom fordon och transport. Du behöver ha goda fordonskunskaper.

Som lärare på gymnasiet behöver du ha god förmåga att strukturera ditt arbete, bygga relationer, skapa sammanhållning och bra samarbetsklimat i elevgrupperna. Det är viktigt att du är lyhörd för elevernas behov, förutsättningar och erfarenheter. Tillsammans med elever och kollegor och i samarbete med fordons- och transportbranschen driver du utvecklingen framåt i utbildningen.

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som yrkeslärare kommer du att undervisa i kurser som exempelvis Fordonsteknik – introduktion och Fordons- och transportbranschens villkor och arbetsområden. I tjänsten ingår det att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet enskilt och tillsammans i arbetslaget. Samarbete och kommunikation med både lärarkollegor och personer med andra roller inom skolan ingår i ditt uppdrag. Som lärare är det en viktig uppgift att knyta ihop teori och praktik i dina övningar.

Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter. I din roll har du ett viktigt uppdrag att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

Då vi som skola har ett nära samarbete med branschen är det självklart att du arbetar för att skapa och underhålla goda branschkontakter exempelvis vid arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansöka

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Läs mer på www.alvdalen.com

Provanställning tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelse

Ansök så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

Arbetslivserfarenhet

Krav

Yrkeserfarenhet från branschen

Meriterande

Lärare i gymnasiet – yrkesämnen – 1-2 års erfarenhet

Utbildning

Krav

Utbildning inom fordonsbranschen

Lärarbehörighet (Saknar du rätt behörigheter men är intresserad av läraryrket är du välkommen att höra av dig för vidare dialog)

Meriterande

YKB, C, CE

Om anställningen
Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Kontakt
Fia Staffan
Rektor
0251-597015