SM-guld till Timberstore UF

Våren 2016 har varit en riktig framgångssaga för Christian Thors, Erik Persson, Fredrik Leck med sitt företag Timberstore UF. De läser tredje året till skogsmaskinförare slagit alla med häpnad när de utvecklat en bandspännare som förenklar arbetet med att byta band på skogsmaskiner.

I januari vann de den lokala finalen i Älvdalen och gick då vidare till Dalafinalen som ägde rum i Falun i mars. Där kammade de hem förstapriset i inte mindre än fyra kategorier: Årets vara, Årets produktutveckling, Årets monter och hållbart företagande. Dessutom blev de publikens favorit.

I maj deltog de i SM i de fyra kategorierna och där tog de SM-guld i Årets produktutveckling och dessutom kammade de hem två SM-silver, i kategorierna Årets vara och hållbart företagande.

På väg hem från SM fick killarna besöka landshövding Ylva Thörn där de fick mottaga SKAPA-priset Framtidens innovatör, till Alfred Nobels minne.

Tidigare under våren fick de även Ung-Ullbaggestipendiet, som delas ut till föregående års mest företagsamma naturbrukselever. Motiveringen för det stipendiet löd: ”Drivna kreativa entreprenörer som utvecklat en produkt med en verklig marknadspotential. De har genom sin entusiasm inspirerat övriga elever på skolan – och visat på möjligheter!” I maj fick de även Centerpartiets utmärkelse Månadens klöver.

Här kan du läsa mer om Timberstore UF:s framgångar:

Storslam för Dalarna på SM

Framgångsrikt UF-företag i Älvdalen vann fyra priser

Ungdomar rationaliserar skogsbruket och blir företagare

De har lyckats med sina smarta idéer

SM-vinst för unga skogsföretagare

 

Bilden är tagen av UF Dalarna.