Yrkeslärare Äventyrsgymnasiet

Vill du vara med och utbilda framtidens stjärnor inom äventyrsturism?

På äventyrsgymnasiet läser eleverna bl. a aktivitetsledarskap, naturturism, naturbruk, entreprenörskap och aktiviteter och upplevelser som är omväxlande praktiskt och teoretiskt. Det här ger eleverna kompetens att arbeta inom olika branscher/aktiviteter såsom exempelvis skidlärare, forsränningsguide eller kajakinstruktör. Jobben återfinns exempelvis på fjällanläggningar, äventyrsbanor, klättergym, inom kanotuthyrning, sportbutiker och eget företagande.

Vi söker dig som har goda teoretiska och praktiska kunskaper inom äventyrsturism och som gärna vill dela med dig av ditt kunnande till framtidens kollegor inom äventyrs- och turismbranschen. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling av en av Sveriges viktigaste näringar, nämligen besöksnäringen.

Vi söker nu en person som kommer att undervisa i både teoretiska och praktiska moment inom äventyrsturism.

Som lärare på gymnasiet behöver du ha god förmåga att strukturera ditt arbete, skapa sammanhållning och bra samarbetsklimat i elevgrupperna. Det är viktigt att du är lyhörd för elevernas behov, förutsättningar och erfarenheter. Tillsammans med elever och kollegor och i samarbete med turismbranschen driver du utbildningen framåt.

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som yrkeslärare på Äventyrsgymnasiet kommer du att undervisa i yrkeskurser som exempelvis aktivitetsledarskap, naturturism och aktiviteter och upplevelser. I tjänsten ingår det att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet enskilt och tillsammans i arbetslaget.

Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter. I din roll har du ett viktigt uppdrag att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

Då vi som skola har ett nära samarbete med branschen är det självklart att du arbetar för att skapa och underhålla goda branschkontakter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med en ansökan!

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport och maskin samt naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Läs mer på www.alvdalen.com

Provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 9/5 – 2021, men skicka din ansökan på registrator@alvdalen.com så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

KRAV

Lärarbehörighet.

Saknar du rätt behörigheter för tjänsten är du välkommen att höra av dig för vidare dialog.

Gedigen erfarenhet av friluftsliv sommar/vinter

MERITERANDE

Eftergymnasial utbildning/arbetslivserfarenhet inom turism/besöksnäringen, entreprenörskap

Instruktörsutbildning inom alpin skidåkning, paddling, klättring, mtb eller liknande kopplat till friluftsliv.

Tillträde 11/8-2021 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Cecilia Kihlman
Biträdande rektor
070-3637691