Yrkeslärare på Fiskegymnasiet


Heltid, Tillsvidare
Fast månads- vecko- eller timlön

Om dig

Vill vi helst att du har erfarenhet och behörighet som yrkeslärare. Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom fiske och vattenvård, naturturism eller närliggande. Vidare ser vi att du har bra yrkeserfarenhet och en passion för fiske, turism, entreprenörskap samt att utveckla framtidens medarbetare och företagare inom fisketurism och vattenvård. Du har jobbat några år inom fiskesektorn t ex med fisketurism, fiskelärare, fiskekonsulent eller motsvarande inom relevant område. Du har kunskaper inom friluftsliv och mycket god vana att arbeta ute i naturen och att genomföra aktiviteter med grupper. Vidare har du kompetens inom naturturismen olika aspekter med allt ifrån allemansrätt, lagstiftning till värdskap, ledarskap och försäljning. Du ska vara ämneskunnig och ha förmågan att bygga goda relationer med elever, arbetskamrater samt med vårdnadshavare och andra parter utanför skolan. Du är väl förtrogen med ett formativt arbetssätt och hur du får individer att utvecklas mot uppsatta mål. Vi fäster stor vikt vid din pedagogiska förmåga samt sociala kompetens i relationen med elever och medarbetare. Du är också strukturerad och duktig på att administrera och dokumentera. Vi vill också att du är utvecklingsorienterad och drivande med mod och förmåga att omsätta idéer till praktik.

Din profil

Utbildning

Lantbruk, trädgård, skog och fiske:

Eftergymnasial utbildning två år eller längre. 

Språk

Svenska:

Körkort

B

Arbetslivserfarenhet

Lärare i gymnasiet:1-2 års erfarenhet

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag handlar om naturbruksprogrammet och yrkesutgången mot sportfiske. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är:

  • – Att vara ansvarig och undervisande lärare inom ämnen och kurser som ingår i yrkesutgången (exempel på kurser är bl. a Fiske och vattenvård, Naturguidning, Entreprenörskap, Aktiviteter och upplevelser, Mångbruk av skog, Gymnasiearbete). I kursernas praktiska delar ingår även fältövningar och studieresor.
  • Att ansvara för planering, genomförande och utveckling av utbildningen. Som gymnasielärare leder du elevernas lärande samt följer upp och dokumenterar kunskapsutvecklingen, du är också mentor samt sköter utvecklingssamtal och föräldrakontakter. Mentorn svarar även för klassens och gruppens utveckling.
  • Att samarbeta och bidra till arbetslagets utveckling där man delar på arbetsuppgifter och tillsammans skapar en stimulerande arbetsmiljö med kollegialt lärande.
  • Att driva utvecklingsprocesser och ett systematiskt kvalitetsarbete samt att tillsammans med kollegor ansvara för strategisk planering av verksamheten mot uppsatta mål och med uppföljning.
  • Att skapa och underhålla goda branschkontakter samt att ansvara för de arbetsplatsförlagda delarna av undervisningen.
  • Att träffa blivande gymnasieelever och arbeta med aktiviteter så som mässor, läger och studiebesök.
  • Att delta i och genomföra elevsocialt arbete i samarbete med internat, fritid och elevhälsan.

Övrigt

Anställningsvillkor

Provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse MERITERANDE

Lärarexamen
Lärarlegitimation

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Cecilia Kihlman, Biträdande rektor registrator@alvdalen.com070-363 76 91
Anneli Gunnars, Rektor registrator@alvdalen.com

Fackliga kontaktpersoner

Stephan Erixon, Kontaktperson Lärarnas riksförbund stephan.erixon@alvdalen.com

Lisa Jonasson, Kontaktperson Lärarförbundet lararforbundet@alvdalen.lararforbundet.se

Företagets adress

Buskoviusvägen 7 Älvdalen

Postadress

ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM AB
BOX 54
79622 ÄLVDALEN

Telefonnummer

0251597000

Om ansökan

Ansök så snart som möjligt då vi påbörjar rekryteringsprocessen löpande.

E-post

registrator@alvdalen.com

ANSÖKNINGSREFERENS
ÄUC 3/18