Yrkeslärare till Naturbruksprogrammet Skog

Yrkeslärare till Naturbruksprogrammet Skog

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer

Om jobbet

Vill du hjälpa till att utbilda nästa generation inom skogsbranschen?

Vi söker dig som har goda praktiska och teoretiska kunskaper inom skogsbruk/skogproduktion och som gärna vill dela med dig av ditt kunnande till framtidens skogsarbetare. Här får du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling.

Som lärare på gymnasiet behöver du ha god förmåga att strukturera ditt arbete, skapa sammanhållning och bra samarbetsklimat i elevgrupperna. Det är viktigt att du är lyhörd för elevernas behov, förutsättningar och erfarenheter. Tillsammans med elever och kollegor och i samarbete med skogsbranschen driver du utvecklingen framåt i utbildningen.

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som yrkeslärare kommer du att undervisa i kurser som exempelvis skogsskötsel, virkeslära och marken- och växternas biologi.

I tjänsten ingår det att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet enskilt och tillsammans i arbetslaget.

Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter. I din roll har du ett viktigt uppdrag att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

Då vi som skola har ett nära samarbete med branschen är det självklart att du arbetar för att skapa och underhålla goda branschkontakter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Landstinget Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium, yrkeshögskola och uppdragsutbildningar inom skog, transport och maskin samt naturturism och industri. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Läs mer på www.alvdalen.com ;

Provanställning tillämpas.Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

Om anställningen