Yrkeslärare till Naturbruksprogrammet Skog, inriktning Skogsmaskinförare

ANSÖK SENAST: 15 juli 2018
ANSTÄLLNINGSFORM:  Vanlig anställning, 6 månader eller längre , heltid

Om dig

Kvalifikationer: Du har gedigen yrkeserfarenhet inom skogsbranschen. Vidare behöver du ha en mycket god förmåga att leda arbetet, skapa sammanhållning och bra samarbetsklimat i elevgrupperna. Vi fäster stor vikt vid din pedagogiska förmåga samt sociala kompetens i relationen med elever. Du ska ha dokumenterad god samarbetsförmåga, social kompetens och kunna bidra till arbetslagets utveckling. Du är också strukturerad och duktig på att administrera och dokumentera. Vi vill också att du är positiv, utvecklingsorienterad och drivande med mod och förmåga att omsätta idéer till praktik.

Din profil

Utbildning
MERITERANDE

Gymnasial utbildning – Lantbruk, trädgård, skog och fiske

Körkort

B

Arbetslivserfarenhet

MERITERANDE

Lärare i gymnasiet, 1-2 års erfarenhet

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag handlar om naturbruksprogrammet och yrkesutgången mot skogsmaskinförare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är att vara ansvarig och undervisande lärare inom ämnen och kurser som ingår i yrkesutgången. Du ansvarar för planering, genomförande och utveckling av utbildningen. Som gymnasielärare leder du elevernas lärande samt följer upp och dokumenterar kunskapsutvecklingen. Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter. Du samarbetar och bidrar till arbetslagets utveckling där man delar på arbetsuppgifter och tillsammans skapar en stimulerande arbetsmiljö med kollegialt lärande. Tillsammans med kollegor driver du utvecklingsprocesser och ett systematiskt kvalitetsarbete mot uppsatta mål.

Övrigt

Om anställningsvillkoren

Tillträde enligt överenskommelse

OM OSS

Är du intresserad av att arbeta på en av Sveriges bästa skolor? Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Landstinget Dalarna, Älvdalens Kommun och privata intressenter. Verksamheten omfattar gymnasium, yrkeshögskola och uppdragsutbildningar inom skog, transport och maskin samt naturturism och industri. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske.

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Anna-Karin Alm Hjort, Biträdande rektor 070-5088810

Fackliga kontaktpersoner

Lisa Jonasson, Kontaktperson
lärarförbundetlararforbundet@alvdalen.lararforbundet.se

Stephan Erixon-Knagg, Kontaktperson Lärarnas Riksförbundstephan.erixon@alvdalen.com

Telefonnummer

0251597000

Om ansökan

Ansök så snart som möjligt då vi påbörjar rekryteringsprocessen löpande. Ange referens: ÄUC 11/18

Ansökningssätt

E-POST

registrator@alvdalen.com