Raka vägen till anställning efter gymnasiet – så kan man sammanfatta vår transportutbildning.
Utbildningen passar dig som är social, gillar trafiksäkerhet och vill köra avancerade lastbilar.

Under utbildningen

Transportgymnasiet ger dig stora förutsättningar att bli en duktig yrkesförare. Förutom utbildning för körkortsbehörighet B, C och CE, är det fokus på fordonskännedom, hantering av gods på lager och terminal, godstransporter och kundrelationer.

Som elev på Transportgymnasiet har du tillgång till skolans stora och välutvecklade simulatorcenter och våra egna övningsområden, allt för att du ska kunna öva och bli bäst. I undervisningen används simulatorer för att öva upp din skicklighet och snabbhet när det gäller att lasta timmer och annat gods. Du kommer även att öva på lastbilskörning, att backa och manövrera kran. Övningskörningen sker i omväxlande miljöer och väderlekar bland annat med uppdrag från arbetsgivare för att du ska bli så väl förberedd som möjligt inför yrkeslivet.

På alla gymnasieprogram läser man svenska, engelska, matematik, historia, religionskunskap, idrott och hälsa, naturkunskap och samhällskunskap. Följande kurser ingår i olika omfattning beroende på vilka val du gör.

Utbildningen ger dig möjlighet till grundläggande behörighet till högskolan.

I arbetslivet

Yrkesförarna är en dominerande grupp inom fordonsbranschen. Arbetet är varierande och innebär att man måste kunna ta många olika sorters uppdrag, allt från timmertransporter till styckegodstransporter. Andra yrken i transportbranschen är truckförare, terminalarbetare, speditörer, försäljare och transportledare.

Mer information

Ansökningskod

FTTRA

Sista ansökningsdag

Program

Fordons- och transportprogrammet

Inriktning

Transport

forarutbildning@alvdalen.com

Vill du veta mer om utbildningen? Ange din mejladress nedan så hör vi av oss.

via mejl inför t ex öppet hus och gymnasievalet.

Jag godkänner att Älvdalens Utbildningscentrum AB lagrar och behandlar mina personuppgifter enligt GDPR i integritetspolicyn.


x