Är du intresserad av sportfiske?
Vi är Sveriges äldsta sportfiskeutbildning. Hos oss får du en rolig, bred och intressant utbildning inom sportfisket.

Under utbildningen

Utbildningen Sportfiske är för dig som är intresserad av fiske och som vill arbeta inom naturturismbranschen med exempelvis, sportfiske, fiskevård, turism eller eget företagande.

Utbildning har ett stort fokus på sportfiske i olika former så som exempelvis predatorfiske, isfiske, flugfiske och mete.

Skolan har engagerade, välutbildade lärare som jobbar tillsammans med branschen, vilket gör att utbildningen håller en hög kvalité och hänger med i sportfiskebranschens utveckling. Efter att basen i utbildningen är gjord i åk1 så väljer du sedan utgång inför åk2 där du fördjupar dig inom sportfiske eller så väljer du utgången mot vidarestudier.

Utgång Vidarestudier

Väljer du utgången vidarestudier så läser du, i kombination med yrkeskurser, även kurser som ger dig  grundläggande behörighet till högskola och universitet med inriktning mot exempelvis turism.

Utgång Fiskeguide:

Väljer du fiskeguide som utgång förbereder du dig för ett arbetsliv inom sportfiskebranschen. Du läser yrkeskurser som ger fördjupade kunskaper inom sportfiske, mediaproduktion, fiske- och vattenvård, turism, värdskap eller eget företagande. 

 

I arbetslivet

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som fiskeguide, naturguide, vattenvårdare, i sportfiskeaffärer eller som egen företagare.

Mer information

Ansökningskod

NBSKOFISK

Utbildningen startar

Utbildningsstart 17 aug. För ansökan kontakta syv@alvdalen.com.

Program

Naturbruksprogrammet

Inriktning

Skog – Fisk

cecilia.kihlman@alvdalen.com

Mer information

Ange din mejladress nedan så hör vi av oss med mer information om utbildningen.

Skicka katalog och informationsbrev


x