Stora chanser till arbete och vidarestudier i kombination med jakt i storslagen vildmark. Jaktgymnasiet erbjuder dig ett unikt koncept som öppnar flera valmöjligheter inom skogsbruk, skotarkörning samt jakt och viltvård.

Under utbildningen

Jaktgymnasiet är en skoglig gymnasieutbildning. Under de tre åren utvecklar du yrkeskunskaper för att kunna jobba med skotarkörning. Samtidigt kan du läsa alla jakt- och viltvårdskurser som finns i svensk gymnasieskola.

Du får kunskaper inom modernt skogsbruk och digital teknik. En viktig del av utbildningen handlar om att köra skotare, för att du ska vara redo för jobben direkt efter gymnasiet. Träningen varvas med simulatorövning och i riktiga maskiner på övningsplan och i skogen.

Du läser också jakt, viltvård, artkunskap och lär dig om styckning. Under hela utbildningen får du prova på olika typer av jaktmetoder. Övningen sker oftast någonstans på de över 75 000 ha jaktmarker som skolan har tillgång till.

 

I arbetslivet

Med kombinationen av både skog- och jaktkompetens så kommer du ha mycket goda möjligheter att få jobb direkt efter gymnasiet, som skotarförare och inom skogsvård.

Du får rätt behörigheter för skogliga vidarestudier, till skogsmästare eller skogstekniker. Med dina kunskaper inom jakten kan du också ta anställning som jaktelev inför vidarestudier mot viltmästare.

Mer information

Ansökningskod

NBSKGJAKT

Sista ansökningsdag

Program

Naturbruksprogrammet

Inriktning

Skog – Jakt

cecilia.kihlman@alvdalen.com

Vill du veta mer om utbildningen? Ange din mejladress nedan så hör vi av oss.

via mejl inför t ex öppet hus och gymnasievalet.

Jag godkänner att Älvdalens Utbildningscentrum AB lagrar och behandlar mina personuppgifter enligt GDPR i integritetspolicyn.


x