Därför valde jag Skogsgymnasiet

Linda berättar om varför hon valde skogen och om planerna på att plugga vidare till skogsmästare efter att ha gått Skogsgymnasiet.

Varför blev det just Skogsgymnasiet i Älvdalen?

– Från början tänkte jag välja en transportutbildning, men i nionde klass var jag ute på praktik i en vecka hos Mellanskog, det var då jag bestämde mig för att utbilda mig till Skogsmästare. Framförallt så gillar jag att vara ute i skog och natur och när jag fick se vilka möjligheter och bredden av olika yrken som finns i skogsbranschen så visste jag.

 

– Det är skolan och lärarna här som har väckt min lust att studera. Jag var så skoltrött innan jag kom hit. Lärarna är fantastiska och lyhörda, de ser vilka behov och svårigheter varje elev har.

Linda är elev på Skogsgymnasiet i Älvdalen

Linda gillar att vara ute i skog och natur. Planen är att bli skogsmästare.

Vad är det bästa med Älvdalens Utbildningscentrum?

– Älvdalen som skola är fantastisk – det är som ett stort familjeföretag! Lärarna själva är ofta utbildade till skogsmästare och det är en oerhörd kvalité på utbildningen. Alla blir sedda och får lika möjligheter till att växa och testa på saker. Man behöver inte ha någon erfarenhet sen tidigare, det hjälper skolan en med!

Hur kan fler tjejer bli intresserade av att gå en utbildning inom skog och natur?

– Jag tror att det är viktigt i ett tidigt skede att visa vilka möjligheter det finns inom skog och natur! Många vet nog faktiskt inte vad man kan arbeta med. Fler högstadieskolor borde ha bättre information ut till elever om vad det faktiskt innebär att jobba i skog.

– Mitt tips är att våga testa på, det finns många företag som erbjuder praktikplats eller kom till oss på Älvdalen på en prova på dag!

Se mer intervju med Linda

Skogsgymnasiet - digitalt öppet hus

Kolla in Linda och Jack på Skogsgymnasiet, som berättar om sina planer för framtiden! I skogen är det mycket lätt att få jobb direkt. Det finns även spännande skogliga yrken för den som pluggar vidare.

Dela artikeln

Fler reportage & nyheter